Testamente online

Er et testamente oprettet online for kun 650 kr. juridisk gyldigt? JA!

Er et online testamente lige så godt som et testamente oprettet hos en advokat? JA! 

Online testamente - Hvordan gør jeg?


Du svarer på 10-12 spørgsmål online.

Testamentet sendes straks pr. e-mail.

Du skriver testamentet under foran notaren.

Nedenstående video uddyber, hvordan testamentet oprettes online.

DinArv Testamente Online

Når du opretter dit testamente online, så er prisen 650 kr., hvilket er ca. ¼ af, hvad det koster at oprette testamente hos en advokat. Når du er færdig med at oprette testamentet, vil du straks modtage det pr. e-mail. Du skal altså ikke vente på, at advokaten får skrevet testamentet færdigt og sendt det til dig.

Sådan oprettes et testamente online

Tidligere har mange danskere gået til advokater for at oprette testamente, men det er ikke længere nødvendigt.

Vi har sparet den løntunge advokat væk gennem juridisk teknologi. Teknologien kan agere advokat døgnet rundt – præcis som det passer dig.

Den juridiske teknologi er baseret på arveloven og advokaters måde at udarbejde testamenter på. Du vil blive stillet en række spørgsmål online, og afhængigt af dine svar, vil teknologien tilpasse det efterfølgende spørgsmål til dig. På denne måde tilpasses spørgsmål og dermed også testamentet til dig, så du får et unikt og skræddersyet testamente online.

Det svarer i princippet til, at du taler med en dygtig advokat, der går meget struktureret til værks.

Når du har svaret på alle spørgsmål kan dit testamente sendes til dig pr. e-mail, hvorefter du skriver testamentet under foran en notar eller to vitterlighedsvidner. Dette er samme måde at gyldiggøre testamentet på, som havde du oprettet testamentet hos en advokat. Læs mere i nedenstående.

Start dit testamente online i dag. Du kan gøre det færdigt senere. 

Notartestamente eller vidnetestamente?

Skal du vælge at gyldiggøre dit testamente foran en notar eller to vitterlighedsvidner? Hvis du har brug for et hurtigt testamente, så kan du benytte vitterlighedsvidner, men et notartestamente er det sikreste i længden.

Notartestamente

Et notartestamente er et testamente, som du har medbragt til byretten og underskrevet foran en notar (embedsmand ved byretten). Notarens job er at bevidne, at du er den person, som du udgiver dig for at være samt, at du er ved dine sansers fulde fornuft.

Hvis du vælger den sikre løsning, og opretter et notartestamente, så vil dit testamente altid fremkomme, når du går bort. Det skyldes, at alle notartestamenter registreres og opbevares i centralregistret for testamenter.

Det koster 300 kr. i retsafgift at notere dit testamente og vi anbefaler, at pengene medbringes kontant, da ikke alle byretter tager kreditkort. Medbring ligeledes gyldigt ID og to versioner af dit testamente i A4 format, der ikke er underskrevet på forhånd.

DinArv anbefaler, at du noterer dit testamente, da dette er den sikreste løsning!

Vidnetestamente

Det er muligt at gøre dit testamente gyldigt hurtigt og nemt foran to vitterlighedsvidner. Dette gøres ved at bede to uvildige personer om, at skrive under på, at du er den person, som du udgiver dig for at være.

Vitterlighedsvidnerne skal være myndige, ej nært beslægtet til dig og ej heller benævnt i testamentet. Du kan f.eks. bede dine naboer, venner eller kollegaer agere vitterlighedsvidner.

Notar- eller vidnetestamente, du bestemmer selv

Du bestemmer selv, hvilken type testamente du vælger at oprette online. Vi har gjort plads til begge dele i dit online testamente.

Ring eller skriv til os

Det er altid muligt at kontakte os pr. e-mail eller tlf., selv om du opretter testamentet online. Vi er klar til at hjælpe dig, så du får et sikkert og juridisk testamente, der sikrer dine arvinger bedst muligt.

Ved at oprette et testamente sikrer du dine arvinger.